Relatieboeken: De 5 Talen Van De Liefde – Cary Chapman

Relatieboek De 5 talen van de liefdeIn het boek “De 5 Talen Van De Liefde” vind je 5 manieren waarop je je partner kunt laten weten dat je van hem of haar houdt. Ook is het de taal die jij zelf gebruikt om te weten of er van je gehouden wordt.

Je kunt nog zo je best doen in je relatie, als je de juiste taal niet spreekt, zal je partner zich niet geliefde voelen, als deze een andere taal spreekt.

Het lijkt misschien ingewikkeld, een hele andere ‘taal’, maar het is simpel en gemakkelijk toe te passen. Wanneer je de informatie die je vindt in dit boek gaat gebruiken, zul je merken dat je relatie vooruit gaat.

Ik vind dit een sterk boek omdat het op een eenvoudige manier laat zien hoe je een enorme verbetering kunt aanbrengen in de communicatie met je partner en het je ogen opent over de manier waarop je je partner laat zien dat je hem of haar liefhebt. Als dit niet de manier is waarop je partner liefde ervaart, gaat het ondanks goede bedoelingen, toch niet goed.

(als je op de afbeeldingen klikt, kun je de relatieboeken bestellen)

 

Relatieboeken: Mindfulness In Je Relatie – David Dewulf

mindfulness in je relatieHet boek “Mindfulness In Je Relatie” gaat over het creëren van evenwicht in jezelf en dus in je relatie.

Met Mindfulness beoogt men een milde, niet-oordelende houding in je leven te brengen. Dankzij deze houding kan je jezelf en anderen accepteren. Ook in relaties helpt deze zienswijze je om de relatie met je partner te verdiepen en je seksleven te verbeteren. “Mindfulness in je relatie” toont je stap voor stap hoe je weer verbinding kunt maken met je partner.

Ik vind dit boek geweldig omdat het de kern naar voren brengt van wie je bent en dat is nodig om verbinding te maken met je partner. Voor ‘Macho’ gedrag is geen plaats. Je leert open en kwetsbaar te communiceren. Voor sommige mensen kan dit best eng zijn.

Als je een diepere connectie wil met je partner en als je zelf meer in balans wil zijn, in je leven en in je relatie, dan is het lezen van dit boek zeer aan te raden.

(als je op de afbeeldingen klikt, kun je de relatieboeken bestellen)

 

Relatieboeken: Daten Met Je Vaste Partner – Gerda Bos

relatieboeken daten met je vaste partnerAls je lang samen bent met je partner, dan zijn de vlinders in je buik vaak wel verdwenen. Terwijl dat jammer is, omdat dat meestal een leuke tijd was waar je vaak geweldige herinneringen aan hebt.

Het doel van het boek “Daten met je vaste partner” van Gerda Bos is dat je weer een beetje verliefd wordt op je eigen partner. Je krijgt tips wat je kunt organiseren voor een date met je wederhelft en voorbeelden van vragen die je kunt stellen om een intiem gesprek op gang te brengen. Als je partner niet zo vindingrijk is als het gaat om jullie tijd samen, dan kun je hem dit boek cadeau doen. Succes gegarandeerd!

Wanneer je het vuur in je bestaande relatie wil aanwakkeren dan is dit het boek waarmee je dat voor elkaar krijgt.

Als je de kaft van het boek ziet dan krijg je waarschijnlijk de indruk dat het in de jaren 70 is geschreven. Ik vind tenminste dat het een beetje flower-power-achtig aandoet. Het boek komt echter uit 2007.

(als je op de afbeeldingen klikt, kun je de relatieboeken bestellen)

 

Relatieboeken: Houd Me Vast – Dr. Sue Johnson

Relatieproblemen oplossenIk wil je het boek “Hou me vast” van Dr. Sue Johnson zeker aanraden, voor als je relatie op het punt is dat er alleen maar ruzies en verwijten zijn en je elkaar niet meer kunt bereiken.

Dit boek vertelt je in zeven stappen hoe je elkaar weer kunt horen en je nader tot elkaar kunt komen.

Tevens staat er een interessant stuk in over vergeving vragen en over vergeven, wat soms extreem moeilijk kan zijn. Het legt ook uit waarom er soms om vergeving gevraagd moet worden, omdat er dingen in relaties gebeuren waar partners niet zomaar overheen kunnen stappen.

De benamingen van de problemen zijn wel een beetje Amerikaans, denk ik. Desalniettemin, als je de technieken toepast die in dit boek beschreven staan, is de kans groot dat je je relatie weer op de rit krijgt.

(als je op de afbeeldingen klikt kun je de relatieboeken bestellen)

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit