rebound-relatie hoe weet je dat

Heeft jouw partner nog niet zo lang geleden zijn relatie verbroken en heeft hij nu (al) een relatie met jou? Dan bestaat de kans dat jij zijn rebound relatie bent. Natuurlijk is dit geen zekerheid. Niet iedereen die een relatie beëindigd stort zich in een rebound relatie. Jouw relatie kan een oprechte, liefdevolle relatie zijn, misschien één die een leven lang gaat duren.

Desalniettemin is het belangrijk genoeg om te weten of je gezwicht bent voor iemand die de relatie met jou ziet als een rebound relatie, voordat jij je er, met je hele hart, in stort. Want voor je het weet is hij over de gevoelens van zijn ex heen en ook over die voor jou.

Wat is een rebound relatie?

rebound-relatie hoe weet je datEen rebound relatie is een relatie die iemand aangaat om over een ex-partner heen te komen. In plaats van de tijd te nemen om te rouwen om een verloren relatie, wordt er zo snel mogelijk een nieuwe relatie aangegaan om hem af te leiden van gedachten aan, en gevoelens voor, zijn ex.

Er zijn een aantal signalen waaruit je kunt afleiden of jij de vrouw van zijn dromen bent of slechts een (tijdelijke) afleiding. Waarschijnlijk heeft je zesde zintuig je al op de hoogte gebracht, maar voor het geval dat je die probeert te negeren volgen hieronder 7 signalen waaruit je kunt afleiden dat je in een rebound relatie bent terecht gekomen.

1. Hij heeft net een relatie verbroken

Heeft hij een (lange) relatie gehad en is deze zojuist verbroken? Dan is dat waarschijnlijk de grootste rode vlag dat hij een rebound relatie zoekt. De meeste mensen hebben na een intense relatie de behoefte om alles op een rijtje te zetten en tot zichzelf te komen. Dat wil niet zeggen dat dat altijd zo is. Natuurlijk kun je ook goed uit elkaar gaan en snel aan een nieuwe relatie toe zijn. Maar de meesten zijn dat niet.

2. Het lijkt of hij niet echt voor jóu heeft gekozen

Als je iemand leuk vindt dan wil je graag aan het gevoel voorbij gaan dat die persoon niet echt voor jou heeft gekozen. Je was er op het moment dat hij je nodig had. Dat is niet echt de keuze maken voor jou als persoon. Je weet zelf heel goed of dat bij jou speelt of niet. Zelfs als je jezelf een beetje voor de gek wil houden omdat jij hém zo geweldig vindt.

3. Hij is nog bitter

Als hij uitspraken doet zoals “alle vrouwen zijn golddiggers” dan heeft hij nog een aantal emoties te verwerken. Wanneer hij explosief reageert als hij een bericht van haar krijgt, hij constant naar beneden haalt en haar overal de schuld van geeft, is hij nog niet over zijn relatie heen. Was hij dat wel dan zou hij niet zulke sterke gevoelens hebben en kalm over haar kunnen praten. Zelfs al zegt hij dan geen aardige dingen.

4. Hij praat veel over zijn ex

Het is prima als hij zo nu en dan over zijn ex praat. Ze was tenslotte een deel van zijn leven. Maar als hij veel over haar praat, dan denkt hij ook veel aan haar. Als hij compleet over de gevoelens voor haar heen zou zijn, zou ze niet zo vaak in zijn hoofd zitten. Wees vooral op je hoede wanneer hij jou vergelijkt met haar. Dat is niet alleen een rode vlag maar ook oneerlijk tegenover jou.

5. Hij heeft buien

Het ene moment ben je alles en kunnen jullie heel intiem met elkaar zijn en het andere moment lijk je niet te bestaan. Het lijkt erop dat, op het moment dat hij over enthousiast is over jullie relatie, hij zichzelf probeert te overtuigen dat het geweldig is. Wanneer er weinig voor nodig is om hem dan weer verdrietig en afstandelijk te maken, dan heeft zijn emoties nog niet verwerkt.

6. Hij doet moeite om zijn ex tegen het lijf te lopen

Pakt hij alle kansen aan om zijn ex te zien? Gaat hij naar plaatsen waar zij waarschijnlijk ook zal zijn? Vindt hij excuses om haar weer tegen te komen en haar te spreken? Ga er dan maar vanuit dat hij nog steeds gevoelens voor haar heeft en er moeite mee heeft dat zij geen deel meer uitmaakt van zijn leven.

7. Hij doet niks om de relatie te laten werken

Hij laat zich gewoon door de stroom meevoeren. Hij ziet het wel. Dit is een signaal dat hij waarschijnlijk denkt dat dit niet voor altijd zal zijn. Hij maakt lol met je, maar de echte jij en jouw behoeften zijn niet zo belangrijk. Hij heeft geen zin om veel energie in de relatie met jou te steken. Het is het korte termijn denken dat een rode vlag voor je zou moeten zijn. Als hij jou en jullie relatie echt belangrijk vindt, dan stopt hij er tijd en energie in.

Conclusie

Herken je de bovenstaande signalen (allemaal)? Dan is de kans groot dat je in een rebound relatie zit. Het kan nu drie kanten opgaan. Of hij realiseert zich in de loop van de tijd dat jij zijn supervrouw bent en hij wil verder met jou, hij blijft steken in zijn verdriet en liefde voor iemand anders of hij keert jullie allebei de rug toe en gaat verder met zijn leven. Maar in één van deze gevallen wordt jij er beter van.

Mensen die een rebound relatie ingaan, doen dat niet met de intentie om iemand te gebruiken of pijn te doen. Ze doen het alleen om zichzelf een beter gevoel te geven. Dat maakt het zo lastig, omdat je het aan één kant ook wel kan begrijpen.

Maar aangezien jij op deze wereld bent om ervoor te zorgen dat jíj een goed gevoel hebt, hoef jij zijn redder in nood niet te zijn. Wanneer je het vermoeden hebt dat jij zijn rebound relatie bent, vraag hem dan waarom hij speciaal voor jou heeft gekozen. Wat hij zo leuk vindt aan jou. Kan hij niks opnoemen, behalve dan dat je er zo goed uit ziet? Ga er dan maar vanuit dat je vermoeden waar is en kies voor jezelf. Niemand wil bij iemand zijn die in gedachten bij iemand anders is. Daar ben jij gewoon té bijzonder voor.

Denk je dat dit artikel ook waardevol is voor iemand anders?

Ken je iemand voor wie dit artikel waardevol zou kunnen zijn, stuur het dan gerust door. Je kunt hiervoor gebruik maken van de social media buttons hieronder.

Ik wens veel moed.

Warme groet,
Daniëla

P.S. Heb je een opmerking of een vraag over een rebound relatie, dan kun je dat doen door een reactie achter te laten in het veld hieronder. Ik zie hem tegemoet!

 

About the author
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit